2021. június 23., Zoltán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Divatos és ötletes táskák szemétből

Egy olasz házaspár a legújabb trendeknek megfelelő táskákat készít hulladékból.

Chiara Rivituso és Matteo Bastiani sok-sok évvel ezelőtt a divatszakmában ismerkedett meg egymással, több világszerte ismert divatháznak dolgoztak már, fő profiljuk a táska- és kiegészítőtervezés. A házaspár tavaly októberben indította el közös Instagram-profilját, melyen saját fejlesztésű, ikonikus formavilággal rendelkező táskákat és retikülöket mutatnak be.

 A Camera60 táskái teljesen mindennapi, hulladéknak ítélt anyagokból készülnek, mutatósak, divatosak, és nem kerülnek több százezer forintba.

Céljuk arra inspirálni az embereket, hogy pazarlás helyett inkább alkossanak, a divatipart pedig arra szeretnék ösztönözni, hogy használjanak ki több lehetőséget az újrahasznosítást illetően.

A tervezőknek a koronavírus-járvány miatti kijárási tilalom újabb lehetőséget, kiaknázatlan területeket hozott, a négy fal közé bezárva pedig elkezdtek azzal kísérletezni, hogyan lehet kizárólag háztartási hulladékból táskákat gyártani. Mcdonald'sos papírzacskóból, gabonapelyhes, kekszes és söröskartonokból is készültek már táskák, a tervezők pedig törekednek a minőségre, a papírból készült termékeket vízálló bevonattal kenik le, ezzel is biztosítva a tartósságot.

Neked ajánljuk
A világ nem varázsütésre lesz fenntarthatóbb, de apró lépésekkel is messzire juthatunk A fenntarthatóságot szem előtt tartva alkotó magyar fotósok és formatervezők mutatkoztak be Romániában Ezért sem érdemes bedőlni a fast fashion olcsó csábításának Beépített enzimek segíthetnek megoldani a műanyaggal kapcsolatos kihívásokat Elefántok tízezreit veszélyeztetik az Afrikába tervezett kőolajfeltárások
Tovább a forrásra: nosalty.hu
Vissza
Hírfolyam