2021. június 24., Iván
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fényes jövőt álmodtak a növényi maradványoknak

Egy olasz dizájnerstúdió a dohányföldeken, az ipari kendertermesztés során és a szőlő feldolgozásakor keletkező növényi melléktermékeket hasznosító lámpakollekcióval rukkolt elő.

A High Society lámpái biológiai alapú kötőanyag használatával, préseléssel készülnek. A kender méregzöld rostjait, a dohány melegbarnáját és a bor préselésekor visszamaradó törköly izgalmas textúráját reflektorfénybe állító búrák tartósságáról méhviaszbevonat gondoskodik.

A természetes alapanyag használata minden egyes darab felszínének egyedi, izgalmas mintázatot kölcsönöz.

A társadalmi felelősségvállalás jegyében a világítótestek eladásából származó bevétel egy részét a stúdió egy drogprevencióval foglalkozó civil szervezetnek ajánlja fel.

Fotó: High Society/designmilk.com
Fotó: High Society/designmilk.com
Neked ajánljuk
A világ nem varázsütésre lesz fenntarthatóbb, de apró lépésekkel is messzire juthatunk A fenntarthatóságot szem előtt tartva alkotó magyar fotósok és formatervezők mutatkoztak be Romániában A 3D-nyomtatókban kap új esélyt a kávézacc Tovább szigorodik az egyszer használatos műanyag termékekre vonatkozó szabályozás Velencei-tó: Oxigénhiánytól pusztulnak a halak, de mi lehet a gyors megoldás?
Tovább a forrásra: design-milk.com
Vissza
Hírfolyam