2021. január 20., Fábián, Sebestyén
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy belga startup mindenkiből gazdát varázsol

Ráadásul kuncsaftjainak a sikertelen ültetés kudarcával és a kellő szakértelem híján sokszor oly hiábavaló vesződséggel sem kell számolniuk.

A Peas&Love névre keresztelt belga startup kihasználatlan városi területeket és háztetőket von művelés alá, hogy a digitális korszak „földműveseit” friss terméssel lássa el.

A 40 dolláros havi díj ellenében mindenki hozzájut egy 4 négyzetméteres parcellához, illetve az annak felén növekvő terméshez – a másik félről származó hozam a közösségé.

A gazdáknak csak a telefonon jelzett időpontban esedékes szüretre van gondjuk, a kerttel kapcsolatos minden más feladatról a startup munkatársai gondoskodnak.

A vállalkozás ötletgazdája, Jean-Patrick Scheepers Belgium egyik legnagyobb főzőiskolájának társalapítójaként tapasztalta meg a saját konyhakert felépítésének nehézségeit és buktatóit. Most azon dolgozik, hogy minél több városlakó tapasztalhassa meg a saját, friss idényzöldség fogyasztásának varázsát, és kerüljön újra közelebb a természethez. Ezzel összhangban a Peas&Love kezelésében álló területek öt százalékát oktatási projektek és egyesületek számára teszik elérhetővé.

Fotó: peasandlove.com
Neked ajánljuk
Mit tanulhatunk a méhektől? Barátom, a filodendron – Elektronikus olvasnivalók téli estékre Sikerült télen megmászni a „vad hegyet” (videóval) A zöldülés útján a hazai távhőszolgáltatás Új napelemek segítik a Nemzetközi Űrállomás munkáját
Tovább a forrásra: weforum.org
Vissza
Hírfolyam