2022. augusztus 15., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fenntartható divatipar sztárjai

„Ki vezeti a divat változását?” – tette fel a kérdést nemrég a Brit Divattanács a 2020-as divatdíjak kihirdetése előtt, amelyekkel 20 személyt és márkát ismertek el a divatipar pozitív változásaiért a meglehetősen kiszámíthatatlan tavalyi évben.

A legjobb tervezőre való megszokott összpontosítás helyett a Brit Divattanács ezúttal négy új kategóriát hirdetett meg: közösség, emberek, környezet és kreativitás. A díjazottakat a Glamour írásából ismerhetjük meg.

A környezet kategóriában a következő szereplők érdemelték ki az elismerést:

  • Stella McCartney igazi úttörőként építette be márkájába a fenntarthatóság elveit.
  • Anya Hindmarch elkötelezett híve a pazarlás csökkentésének a divatiparban, csakúgy mint az új technikák és folyamatok bevezetésének.
  • Christopher Raeburn úttörő szerepet játszik a megmaradt szövetek újrafeldolgozásában, és igazi mintapéldája annak, hogy a fenntartható divat a kreativitás feláldozása nélkül is megvalósítható.
  • Gabriela Hearst kreációival hűségesen képviseli a luxust úgy, hogy közben maximálisan figyelembe veszi, honnan származnak az anyagok és ki készíti azokat. A 2020 tavaszi/nyári divatbemutatója volt az első szén-dioxid-mentes divatbemutató.
  • A The Fashion Pact célja, hogy kollektív fellépés szülessen a környezetszennyezéssel szemben, ezért folyamatosan kapcsolatokat épít ki a divatipar legjelentősebb alakjai között.
Christopher Raeburn a fenntarthatóságról Forrás: RAEBURN/youtube.com
Neked ajánljuk
Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: glamour.hu
Vissza
Hírfolyam