2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az erdőktől a gardróbokig – új ösvényeken a fenntartható divat felé

A divat változik, az erdők maradnak: a fenntartható erdőgazdálkodás elterjedéséért küzdő PEFC látványos kisfilmmel propagálja a megújuló alapanyagok használatát és a természet szempontjait is figyelembe vevő ruhagyártást.

A kampány célja, hogy a divatvilág szereplőit összekapcsolja a tanúsítvánnyal bizonyíthatóan, valóban fenntartható módon kezelt erdők tulajdonosaival, és azokkal a fantasztikus, megújuló erőforrásokkal, amelyek ezekből származnak.

A fa alkalmas textilszálak és anyagok előállítására, az ennek feltételeit megteremtő erdők pedig fenntarthatóan kezelve fontos élőhelyként szolgálhatnak, hozzájárulnak a légkörben tárolt szén-dioxid megkötéséhez, és megélhetést biztosítanak a helyi közösségeknek.

A szemléletformáló kisfilmet Sam Pierpoint papírművész készítette el. A fenntartható divatban rejlő lehetőségek mellett az erdők jelentőségét is érzékletesen mutatja be: a bolygónk szárazföldi élővilágának 80 százaléka és mintegy 1,6 milliárd ember megélhetése függ ezektől a fantasztikus növénytársulásoktól.

A divat változik, az erdők maradnak Fotó: Sam Pierpoint/vimeo.com
Neked ajánljuk
A világ nem varázsütésre lesz fenntarthatóbb, de apró lépésekkel is messzire juthatunk A fenntarthatóságot szem előtt tartva alkotó magyar fotósok és formatervezők mutatkoztak be Romániában A világ országai közül elsőként Izrael betiltja az állati szőrmék kereskedelmét, de sok a kivétel Műanyaghulladékból mennyei desszertek?! Egy app, amellyel játszva tudatos fogyasztóvá válhat
Tovább a forrásra: creativeboom.com
Vissza
Hírfolyam