2021. október 16., Gál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A hulladék nemcsak ártalom, de jókedv forrása is lehet

IPooja Rai építészhallgató 2015-ben egy csapat gyerekre lett figyelmes az egyetemre tartva, akik törött betoncsövekkel játszottak. Ez az élmény inspirálta arra, hogy néhány barátjával közösen biztonságos játszóteret építsenek a gyerekeknek.

Két év múlva olyan mértékben megnőtt az érdeklődés a játszótereik iránt, hogy Rai elindította nonprofit vállalkozását Bengaluruban, amit Anthill Creations névre keresztelt.

A vállalkozás fenntartható és alacsony költségvetésű játszótereket épít, amihez abból a 31 millió tonnányi hulladékból szerzi be az alapanyagokat, ami évente India hulladéklerakóiban keletkezik.

Az Anthill Creations eddig 260 játszóteret épített India 18 államában. „Abban hiszünk, hogy minden gyermeknek, legyen az gazdag vagy szegény, egyforma esélyt és lehetőséget kell biztosítani a játékhoz, ami a holisztikus fejlődés egyik alapja” – fogalmazott céljaikkal kapcsolatban a projekt megálmodója.

„Ezek a játszóterek fenntarthatók, önkéntesekkel és a helyi közösség segítségével épülnek fel, mindössze 5 nap alatt. A közösség bevonásával pedig éreztetjük a felelősségtudatot is” – idézi a fiatal építész gondolatait a The Guardian alapján a Woohoo.

Forrás: Channel IAM-English/youtube.com
Neked ajánljuk
A divat lehet fenntartható, a divat lehet etikus, a divat lehet szerethető Sok területen van szükség a változásra Fráter Erzsébet: Miből készül? – Növényi eredetű tárgyaink nyomában Ekkora felületet kellene befedni napelemmel, hogy fedezze az emberiség energiaigényét A közgazdasági szemléletnek át kell alakulnia
Tovább a forrásra: woohoo.hu
Vissza
Hírfolyam