2022. augusztus 14., Marcell
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Lehet szép a partra mosott szemét?

A szemetes strandok biztosan senki szemében nem rendelkeznek esztétikai értékkel, a partra vetődő műanyag viszont igenis lehet izgalmas tárgyak, szobrok vagy éppen ékszerek kiindulópontja. Egy amerikai művész és a vezetésével létrejött civil szervezet tíz éve dolgozik azért, hogy végre ne tudják miből elkészíteni környezettudatos alkotásaikat.

Angela Haseltine Pozzi alapító és művészeti igazgató az emberek többségével ellentétben a tengerpartot járva nem izgalmas kövek vagy különleges kagylók után kutat, őt a szemét érdekli.

Hosszú évek oktatói és művészi tapasztalatával döntött úgy, hogy saját programot indít az óceánok megtisztítása és a felelős műanyaghasználattal kapcsolatos tudás átadása érdekében.

Ezt a célt szolgálják a Wahed Ashore hulladékból készült állatszobrai, amelynek megszületéséhez az évek alatt több mint 10 ezer önkéntes összesen 20 tonnát meghaladó mennyiségű, addig a tengert szennyező műanyagot gyűjtött össze.

Forrás: bike81/youtube.com

A szervezet fennállásának kerek évfordulója és a folytatódó szemétgyűjtési kampányok finanszírozása érdekében most új területre eveztek: ékszereket és lakberendezési tárgyakat is készítenek, amelyeket bárki megvásárolhat az interneten.

Természetesen a szemléletformálásról továbbra sem feledkeznek meg: minden darabhoz mellékelnek egy útmutatót is, amelyben a műanyagszennyezés és saját tevékenységük bemutatása mellett az egyéni cselekvés lehetőségeire is kitérnek. Angela Haseltine Pozzi eltökélt: addig szeretné folytatni a munkát, amíg csak egyetlen, hasznosításra váró műanyag is úszik a tengerben.

Neked ajánljuk
Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: inhabitat.com
Vissza
Hírfolyam