2022. január 20., Fábián, Sebestyén
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy betűtípus, amely minden leütéssel a klímaváltozás drámájáról mesél

A sürgető éghajlatváltozásra emlékeztet az a betűtípus, amelyet a klímatudatos emberek számára fejlesztett és tett ingyenesen letölthetővé a Helsingin Sanomat nevű finn napilap. A betűtípus jellegzetessége, hogy a betűk az olvadó jéghegyek sziluettjét mintázzák.

A fontvastagság az Amerikai Országos Hó- és Jégközpont (NSIDC) 1979 és 2019 között mért adatai szerint változik, majd az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület (IPCC) 2050-ig szóló prognózisa szerint vékonyodik.

A legvastagabb betűk az északi-sarki jég 1979-es állapotát mutatják, amikor a műholdas mérések megkezdődtek. Míg a legvékonyabbak az IPCC 2050-es baljós előrejelzését tükrözik, amikor az északi-sarkvidéki tengeri jég várhatóan az 1979-es mérték 30%-ára zsugorodik.

Az olvadó betűk 1979 és 2050 között 10 éves ugrásokkal változtathatók.

Forrás: Adindex.ru/youtube.com

A fejlesztők törekvése az volt a fontkészlet megjelentetésével, hogy az olyan összetett ügyeket, mint a klímaváltozás, érthetőbbé tegyék a lakosság számára. 

Neked ajánljuk
A technológia viheti el minden otthonba a saját zöldség örömét A klímaváltozás súlyos károkat okoz az északi-sarkvidéki infrastruktúrában Gorillák a ködben (életrajzi film) Ismét lehet pályázni óvoda- és iskolakertek kialakítására Meghaladta az 50 fokot a hőség egy ausztrál kisvárosban
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam