2021. augusztus 3., Hermina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ez a magyar márka megmutatta, miként lehet divatos és fenntartható kollekciót tervezni

Nagy Fanni tervező kollekcióinak különlegessége, hogy a divatos fazonokat hulladékból újrahasznosított és vegán anyagokból készíti. 

Az elkötelezett tervező eredetileg rúdsportolóknak készített ruhákat, márkája, a Fanna Polewear azonban mára sportos és nőies utcai viseletté bővült – írta meg az Nlc.hu.

Az etikus márka ruhái biopamutból és újrahasznosított poliamid (Econyl) anyagból készülnek, amiről érdemes tudni, hogy előállításához az óceánból és szemétlerakókból származó halászhálókat és más nylonhulladékokat dolgozzák fel.

A márka az utolsó öltésig az átlátható működés elvei mentén épül fel: a ruhák címkéje alapján például a teljes gyártási folyamat visszakövethető.

Fanni arra is ügyel, hogy alvállalkozói magyar cégek közül kerüljenek ki, és versenyképes fizetést kapjanak. Mindezzel sajnos még mindig úttörőnek számít a hazai piacon, mint mondja, „kevés az olyan vásárló, aki megnézi, hogyan készül a termék, és milyen körülmények között dolgoznak azok, akik készítik.”

A Fanna Polewear ruháinak gyártása során nem termelnek kommunális hulladékot, a legkisebb szabászati hulladék sem kerül a kukába. „Sok az olyan darab, melynek szabásmintáját úgy alakítottam, hogy a szabászati hulladékot is fel tudjam használni.”

A divatmárkák ökológiai lábnyoma általában óriási, azonban Fanni úgy látja, korosztályának, a Z generációnak fontos, hogy megvédjék az örökséget, amit a természettől kaptak, így számára kérdés sem volt, hogy erre figyelve építse fel saját márkáját. 

Neked ajánljuk
A jövő egyik ígéretes anyaga a parafa 2021-ben is töltsünk egy hetet a csillagok alatt Vad Indonézia 2. rész – Szörnyek szigetei (természetfilm-sorozat) Elbírálták a Zöld Busz Program első pályázatait Szélsőségesen alacsony a Nagy-sóstó vízszintje, beavatkozásra van szükség
Tovább a forrásra: nlc.hu
Vissza
Hírfolyam