2021. október 18., Lukács
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Maradék anyagokból varrt kollekcióval rukkolt elő a Fjällräven

A népszerű svéd outdoor márka 2021 tavaszán a Samlaren termékek piacra dobásával csökkenti tovább ökológiai lábnyomát.

A kollekció minden darabja olyan különböző színű maradék anyagokból készül, amelyek felhasználása – kis mennyiségük miatt – korábban nem volt lehetséges. Az új koncepció jegyében azonban épp erre a problémára építve születtek meg az egyedülállóan színes és izgalmas Samlaren ruhadarabok, illetve kiegészítők – írja a Marketing&Média Online.

A svéd Samlaren kifejezés magyarul annyit tesz, „gyűjtő”.

A Fjällräven gyártási folyamatai során visszamaradt, különböző színű anyagokat a kollekció megalkotói úgy gyűjtötték és válogatták össze a Samlaren-kollekció megalkotásához, hogy azokból egészen egyedi, izgalmas, ugyanakkor a márkától megszokott módon funkcionális, tartós ruhák és kiegészítők készülhessenek.

A Samlaren alapgondolata a Fjällräven működését a kezdetektől meghatározó küldetésből ered: tartós, kiváló minőségű ruhadarabok és kiegészítők előállítása az anyagok és erőforrások takarékos felhasználásával, mindenfajta pazarlás nélkül.

Forrás: Samlaren Fjällräven/youtube.com
Neked ajánljuk
A divat lehet fenntartható, a divat lehet etikus, a divat lehet szerethető Sok területen van szükség a változásra Fráter Erzsébet: Miből készül? – Növényi eredetű tárgyaink nyomában Újabb felmérést készít az élelmiszer-hulladékról a Nébih A Coldplay környezetbarát világturnét tervez jövőre
Tovább a forrásra: mmonline.hu
Vissza
Hírfolyam