2021. június 18., Arnold, Levente
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A C&A is a fenntarthatóság felé fordul

A C&A új kollekciója az aktuális társadalmi változásokhoz igazodik. Magában foglalja a természet iránti elkötelezettséget, és olyan új szokásokra reflektál, mint a növekvő otthon eltöltött szabadidő és a home office.

A fenntarthatóság továbbra is fontos és sokkal inkább a középpontban áll, mint eddig bármikor – állítja a vállalat közleménye, amely szerint a C&A célja, hogy a fenntarthatóságot etalonná tegye, amely törekvésünk különösen a női kollekcióban nyilvánul meg. 

Kiemelkedő eredménynek tekintik a „Forever Denim“ kapszulakollekció megalkotását, amelyek előállításához a világ legfenntarthatóbb, Cradle to Cradle™ platina minősítésű farmerszálát használják fel.

A vállalat közleménye szerint az új kollekciónak köszönhetően a „Wear the Change” felirat már nemcsak egy címke a fenntartható módon előállított termékeken, hanem egy általános érvényű és átfogó márkajelmondat.

A fiataloknak szánt darabok esetében a C&A dizájnerei két fő vonalat álmodtak meg a 2021-es tavaszi–nyári szezonra: az „Eden World”-öt és a „Craft Factory”-t. Mindkét kollekcióban botanikus elemeket egyesítenek hagyományos kézimunka-technikákkal, és ezeket viszik át a ruhadarabokba, elmosva a határokat az ember és a természet között – idézi a vállalat sajtóanyagát a Glamour.

Neked ajánljuk
A Tisza nevében – Megdöbbentő film a folyó menti hulladékhegyekről (dokumentumfilm) Egy terjedelmes kalauz az apró hangyák izgalmas és hatalmas birodalmába Levendulás-templomos geotúra Dörgicsén A műanyaghulladék az invazív fajok terjedéséhez is hozzájárul Színpadon a természettudományok – Tanártól tanárnak
Tovább a forrásra: marieclaire.hu
Vissza
Hírfolyam