2021. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Végre egy maszk, ami nem szennyezi a környezetet – sőt!

A Dél-dániai Egyetem becslései szerint világszerte percenként 3 millió maszkot dobunk el, ami egy hónapban összesen 129 milliárd darabot jelent. Marianne de Groot holland dizájner nemrég egy innovatív ötlettel robbant be a köztudatba: piacra dobott egy környezetbarát és megfizethető alternatívát, az ültethető védőmaszkot.

Havonta körülbelül 129 milliárd eldobható maszkot használunk el, amelyek a becslések szerint 400-450 évig szennyezik a környezetet. A Marie Bee Bloom biológiailag lebomló maszkja viszont új megoldást kínál erre a súlyos problémára – írja a Woohoo.

A Marie Bee Bloom névre hallgató termék rizspapírból készül (amit néha más természetes szálakkal kevernek) és biológiailag teljesen lebomlik. 

Ráadásul a rizspapírok között magok rejlenek, így a maszkot elültetve és rendszeresen öntözve egy virág bújik elő a földből.

A Marie Bee Bloom többi része is 100 százalékban környezetbarát alapanyagból készül: a fülpántok alapja egy gyapjúfonal, amelynek mérete nem egy műanyag zsinórvéggel, hanem egy virág alakú, erős kartonpapírral szabályozható. A fonalakat pedig növényi alapú ragasztó, egészen pontosan burgonyakeményítő segítségével illesztették a maszkhoz.

De Groot maszkjai jelenleg csak Hollandiában, Németországban és Belgiumban érhetők el. De a brand hivatalos Instagram-oldalán néhány napja megosztották, hogy a nagy érdeklődés miatt hamarosan még több országba vállalják a szállítást.

Fotó: mariebeebloom.com
Neked ajánljuk
Egy magyar dekoratőr ad új esélyt a természetet szennyező gumiabroncsoknak A divat lehet fenntartható, a divat lehet etikus, a divat lehet szerethető Vizsláson maszkot osztanak minden háztartásnak Zöldebb, méltányosabb, digitálisabb és ellenállóbb Európa a cél Októberben különösen ideje van a javítgatásnak
Tovább a forrásra: woohoo.hu
Vissza
Hírfolyam