2021. október 28., Simon, Szimonetta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A szállodai piperék világa is lehet zöldebb

A hotelek fürdőszobáiban a higiénia szempontja megelőzi a környezettudatosságot. Ugyanakkor egyre több szálloda biztatja vendégeit arra, hogy ha lehetséges, mondjanak le a törölközők naponta újra cseréléséről. Egy friss ötlettel pedig az eldobható pipereeszközökből emelkedő hulladékhalmok mérete is csökkenhet.

A svéd székhelyű OnMateria vállalat Green Box készletével a szállodák könnyebben térhetnek át a körforgásos gazdaságra, elkerülve az évente több millió kidobott piperecikkből származó műanyag hulladékot – írja a Mandiner.

A Green Box sajátossága, hogy minden része biológiai eredetű, lebomló és komposztálható alapanyagokból készül.

Így a szállodák egyszerűen újrahasznosíthatják a keletkezett hulladékot, ellenőrzött körülmények között. A körülbelül 10 hetes metanizációs folyamat (anaerob erjesztés) után pedig nem marad más, mint föld és biogáz.

A készlethez eldobható kukát is gyártanak, így a vendégek a szobájukban maguk válogathatják ki a komposztálható anyagokat. A zöld szín jelöli a komposztálható, a fehér pedig a nem organikus hulladékot, így azok könnyen megkülönböztethetők.

Forrás: OnMateria – The Green Box/youtube.com
Neked ajánljuk
A divat lehet fenntartható, a divat lehet etikus, a divat lehet szerethető Sajátos alapanyagokkal a hideg és a pazarlás ellen India is lép az egyszer használatos műanyagok ellen Glasgow-ban új pályára kellene állítani a klímavédelmi törekvéseinket Éheznek és pusztulnak a manátuszok Floridában
Tovább a forrásra: mandiner.hu
Vissza
Hírfolyam