2022. augusztus 14., Marcell
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Valami régi, valami új – csipkecsodák és fenntartható romantika

Bálint Sára kreációi mintha csak a környezettudatos menyasszonyok álmaiból léptek volna elő.

A BALINTSARA BRIDALWEAR a hagyományok és régi dolgok tiszteletére buzdít, azt az elvet követve, hogy minden minőségi régi dolognak helyet találhatunk a modern világban is, csak az értelmezésen múlik – fogalmaznak a Fenntartható Divat oldalán közölt bemutatkozásukban.

Különleges esküvői ruháikban régi csipkeemlékeket használnak fel, újragondolva azokat, így nemcsak új funkciót, de új életet is kapnak.

„Hisszük, hogy a minőségi, régi dolgoknak, mint a csipketerítők és -függönyök vagy régi, használaton kívüli ruhadarabok, van helyük a modern világban is, bár idővel átértelmezésre szorulnak. Ebben igyekszünk segíteni” – fogalmazzák meg missziójukat.

Ruháikban az újrahasznosítás, a környezettudatosság és az érzelmek találkoznak egymással, hiszen lehetőséget adnak a nagyszülőktől örökölt csipkeemlékek megjelenítésére, felhasználására. Így egy-egy esküvői ruhán több generációra visszanyúló „emléktárgyak” jelenhetnek meg.

Fotó: Balint Sara Bridalwear/facebook.com

A régi csipkék felhasználása mellett zero waste szabászatuknak megfelelően törekednek az alapanyagok optimális felhasználására, a funkciót betöltő ideális összetételre – például vegán alapanyagok felhasználására – és lehetőség szerint a helyi kereskedőktől, hazai üzletekből való beszerzésre. A maradék csipkéket és más alapanyagokat további öltözetek elkészítésére használják fel.

Neked ajánljuk
Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: fenntarthatodivat.hu
Vissza
Hírfolyam