2021. október 28., Simon, Szimonetta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Manera Stúdió táskái a természettel való harmónia jegyében készülnek

Kis-Baraksó Alexandra növényi alapanyagú textilekből és formatervezett, funkcionális fa alkatrészekből megszülető fenntartható és etikus öltözékkiegészítői a slow dizájn jegyében készülnek.

A tervező célja, hogy a Manera Studióban megnyugtató kisugárzású, a természet elemi oldalát idéző, minimalista formavilágú termékek készüljenek. A Fenntarthatódivat.hu oldalán közzétett bemutatkozásában hangsúlyozza,

a stúdió működése és az onnan kikerülő táskák, öltözékkiegészítők teljes életciklusa a fenntarthatóság és etikusság jegyében valósul meg.

Ezt szolgálja úgy a hazai vagy európai gyártótól érkező – natúr vagy GOTS- (Global Organic Textile Standard) tanúsítvánnyal rendelkező – természetes, növényi alapanyagok és felületkezelők, mint a saját, funkcionális formatervek használata, ahogy az odafigyelő, lassú, nagy részben kézműves gyártás is.

Fotó: Manera - studio/facebook.com

Kis-Baraksó Alexandra fontos küldetésnek tekinti, hogy „a tudatos fogyasztók számára a fenntarthatóság ne lemondásokkal járjon, hanem vagány legyen, és olyan termékeket adjon számukra, amelyek szerethetők, személyes kötődésük van hozzájuk, mert ismerik a történetüket, és nem utolsósorban tényleg szükségük van rájuk.”

Fotó: borcsaphoto.com/Manera - studio/facebook.com

A stúdió egyben kísérleti laborként is működik, ahol Kis-Baraksó Alexandra a biológiai tervezés legújabb rétegeit kutatja.

Neked ajánljuk
A divat lehet fenntartható, a divat lehet etikus, a divat lehet szerethető Sajátos alapanyagokkal a hideg és a pazarlás ellen Fráter Erzsébet: Miből készül? – Növényi eredetű tárgyaink nyomában Glasgow-ban új pályára kellene állítani a klímavédelmi törekvéseinket Éheznek és pusztulnak a manátuszok Floridában
Tovább a forrásra: fenntarthatodivat.hu
Vissza
Hírfolyam