2021. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A zöldségek az alkotás örömét is táplálhatják

A répa szívderítő sárgája, a spenót harsogó zöldje, a paradicsom temperamentumos pirosa nem csak a vitaminokat juttathatja eszünkbe. Egy japán dizájner megelégelte, hogy nem tudta kellően biztonságos zsírkrétával bátorítani apró sarja alkotókedvét – a megoldásra a konyhában talál rá.

A természetes zsírkréták kifejlesztésénél Naoko Kimura célja nem csak a káros vegyszerek elkerülése volt, az élővilág, a növények szépségére és a hulladék hasznosításának jelentőségére is szerette volna ráirányítani gyermekének és a közösségi finanszírozásból fejlesztett termék leendő kis tulajdonosainak figyelmét.

A kréták alapját a rizsgyártás melléktermékeként keletkező viaszok és zsírok szolgáltatják.

A színeket porított zöldség hozzáadásával alakítják ki, és a más termékeknél alkalmazott mennyiség harmadának megfelelő adag ételfesték hozzáadásával mélyítik el. A tízféle árnyalat az elkészítésükhöz használt zöldségekről kapta a nevét. Lehet, hogy egy szép zöld árnyalat még a legmegátalkodottabb spenóttagadó szívét is meglágyítaná?

Forrás: Japan Gift/youtube.com
Neked ajánljuk
A megunt bőrruhák is kaphatnak új esélyt Delka bag – egy táskára való fenntarthatóság Egy új csempe is bizonyítja: a tojáshéjnak sincs keresnivalója a szeméttelepeken Az emberiség nagy céljai egymást támogatva is teljesülhetnek Szabadtéri és online kiállításon is megcsodálhatjuk Máté Bence alkotásait
Tovább a forrásra: designboom.com
Vissza
Hírfolyam