2021. május 10., Ármin, Pálma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hulladékból készült képek biztatnak újrahasznosításra Cegléden

Kis dolgokkal, apró odafigyeléssel is rengeteg formában tehetünk környezetünkért – akár játékosan is. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint azok a kupakokból készült állatok, amelyekből Cegléd egyik központi terén szerveztek kiállítást.

Cegléden is hatalmas probléma a szemetelés és az illegális hulladéklerakás, ezért László Ágnes, Cegléd önkormányzati képviselője és Varga Franciska, a Pest Megyei Közgyűlés képviselője különböző, a témába vágó projektekkel is próbálja felhívni az emberek figyelmét a környezet szennyezésének súlyosságára – számolt be róla a Sokszínű Vidék.

Tavaly szeptemberben Cegléd főutcáján kikerült egy kupakgyűjtő szív, most márciusban pedig egy újabb: az összegyűjtött kupakokat beteg gyermekek gyógyulására ajánlották fel, amivel nemcsak egy családnak tudnak segíteni, hanem a környezetüknek is. Ágnes és Franciska további hasznosítási lehetőségek után kutatva az interneten bukkant a kupakból készült állatok ötletére.

A hulladékból komponált képekkel szerették volna felhívni a figyelmet a környezetszennyezés súlyosságára.

A vidám képekkel a gyerekeket is játékosan lehet oktatni a szelektív gyűjtés fontosságára. Ezek az alkotások nem sokkolják őket úgy, mint esetleg egy műanyagtól elpusztult állat fotója, mégis alkalmat adnak annak elmagyarázására, mennyire fontos, hogy a kupak, a műanyag vagy bármilyen hulladék ne az utcára, a vizeinkbe kerüljön, hanem a szemetesbe, legjobb esetben pedig újrahasznosításra – mutatott rá Franciska, aki Ágnessel együtt hiszi, hogy sok, az emberek által szemétnek titulált dolog újra használható vagy újrahasznosítható.

Fotó: LÁSZLÓ ÁGNES/sokszinuvidek.24.hu

Az alkotások nagy sikert arattak, egy részének találtak gazdát, a többi pedig gyermekintézményeknek került felajánlásra.

Neked ajánljuk
A megunt bőrruhák is kaphatnak új esélyt Egy új csempe is bizonyítja: a tojáshéjnak sincs keresnivalója a szeméttelepeken Viking sisakra hajazó pohárral zöldülhet a kávéipar Hidrogénerőmű a kert végében? – Nincs messze a megoldás Extrém szélsebességű viharokat okoz a klímaváltozás Magyarországon
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam