2021. október 23., Gyöngyi
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hulladékból készült képek biztatnak újrahasznosításra Cegléden

Kis dolgokkal, apró odafigyeléssel is rengeteg formában tehetünk környezetünkért – akár játékosan is. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint azok a kupakokból készült állatok, amelyekből Cegléd egyik központi terén szerveztek kiállítást.

Cegléden is hatalmas probléma a szemetelés és az illegális hulladéklerakás, ezért László Ágnes, Cegléd önkormányzati képviselője és Varga Franciska, a Pest Megyei Közgyűlés képviselője különböző, a témába vágó projektekkel is próbálja felhívni az emberek figyelmét a környezet szennyezésének súlyosságára – számolt be róla a Sokszínű Vidék.

Tavaly szeptemberben Cegléd főutcáján kikerült egy kupakgyűjtő szív, most márciusban pedig egy újabb: az összegyűjtött kupakokat beteg gyermekek gyógyulására ajánlották fel, amivel nemcsak egy családnak tudnak segíteni, hanem a környezetüknek is. Ágnes és Franciska további hasznosítási lehetőségek után kutatva az interneten bukkant a kupakból készült állatok ötletére.

A hulladékból komponált képekkel szerették volna felhívni a figyelmet a környezetszennyezés súlyosságára.

A vidám képekkel a gyerekeket is játékosan lehet oktatni a szelektív gyűjtés fontosságára. Ezek az alkotások nem sokkolják őket úgy, mint esetleg egy műanyagtól elpusztult állat fotója, mégis alkalmat adnak annak elmagyarázására, mennyire fontos, hogy a kupak, a műanyag vagy bármilyen hulladék ne az utcára, a vizeinkbe kerüljön, hanem a szemetesbe, legjobb esetben pedig újrahasznosításra – mutatott rá Franciska, aki Ágnessel együtt hiszi, hogy sok, az emberek által szemétnek titulált dolog újra használható vagy újrahasznosítható.

Fotó: LÁSZLÓ ÁGNES/sokszinuvidek.24.hu

Az alkotások nagy sikert arattak, egy részének találtak gazdát, a többi pedig gyermekintézményeknek került felajánlásra.

Neked ajánljuk
A divat lehet fenntartható, a divat lehet etikus, a divat lehet szerethető Sok területen van szükség a változásra Fráter Erzsébet: Miből készül? – Növényi eredetű tárgyaink nyomában A globális felmelegedés több vesebetegséghez vezethet Kapszulákból származó kávézacc táplálja a pannonhalmi levendulamezőket
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam