2022. augusztus 12., Klára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Viking sisakra hajazó pohárral zöldülhet a kávéipar

Az Egyesült Királyságban becslések szerint évente 35 milliárd pohár kávét isznak meg az emberek, amiből 2,5 milliárd adagot egyszer használatos csészékben szolgálnak fel. Ezáltal a csomagolás és  mintegy félmillió tonna őrölt kávé végzi szemétlerakókban. Erre a hatalmas szennyezésre hozhat megoldást  a kávéipar szerint a  ButterflyCup.

Mivel a honos kávéipar is jelentős mértékben hozzátesz az Egyesült Királyság szén-dioxid-kibocsátásához, abban is aktívan ki kell vennie a részét, hogy az ország 2050-re elérhesse a zérókibocsátási szintet. Egyes kávéipari vállalatok úgy gondolják, hogy újításaik erre megoldást jelenthetnek – számolt be a BBC alapján az Origo.

A Butterflycup 100 százalékban újrahasznosítható papírból készülő pohár, amelynek még fedele sincs. Ha a fogyasztó mégis lefedné a poharat, az üres állapotában egyszerűen felül az oldalainál behajtható.

A terméket  Írországban egy vállalkozó pár fejlesztette ki. Tommy McLoughlin, a ButterflyCup vezérigazgatója és alapítója szerint „ez a világ leginkább környezetbarát eldobható pohara”.

Újrahasznosíthatósága szempontjából még kihívást jelent az a tény, hogy habár anyaga a kartondobozokkal együtt összepréselhető lenne, a szennyeződések elkerülése érdekében a poharakat külön szemeteszsákban kell gyűjteni. A a butterflycup biológiailag lebomló és komposztálható anyagból készül, azonban az újrahasznosító központban elutasíthatják, ha másféle szeméttel keverve érkezik.

Fotó: Butterflycup/origo.hu
Neked ajánljuk
Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam