2022. május 29., Magdolna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Delka bag – egy táskára való fenntarthatóság

A magyar dizájnermárka újrahasznosított bútorszövet és textilbőr táskákat, biopamut hímzett pólókat, biopamut hímzett zoknikat és szájmaszkokat készít.

A „Delka bag” névre keresztelt dizájnertáska-márkát 2015-ben indította útjára Egedi Adél stílus- és divattervező és férje, Kiss Pál – olvashatjuk a Fenntartható Divat oldalán. 

Mint bemutatkozásukból kiderül, a termékeikhez felhasznált anyagokat, kiegészítőket magyar kisvállalkozókkal gyártatják, támogatva a hazai dizájnerpiac versenyképességét és lendületét.

Az új koncepció részeként a márka nemcsak a saját műhelyében, de a nagykereskedésekben felgyűlt anyagokat is hasznosítja a fenntarthatóság jegyében, ráerősítve az alapvető elemekre, mint a bútorszövet, és értékekre, mint a megbízhatóság, praktikus kialakítás vagy a kényelmes viselet és természetesen az egyediség.

Az újrahasznosított táskákat egy lakiteleki varrónő készíti, a nagyobb megrendeléseket  egy budapesti varroda varrja, a vicces üzeneteket pedig, amelyek az egyszerű hétköznapi gondok, anyai és női szerepek, a szülőség témáit járják körbe, egy kecskeméti családi vállalkozás hímezi rájuk.

Fotó: Delka bag/facebook.com

A Delka bag termékek alapanyagai Magyarországról és Európából származnak: a táskák bútorszövetből, textilbőrből és bőrből készülnek. A pólók és a zoknik alapanyaga 100% biopamut, amelyet megújuló energiaforrásokkal (szél- és napenergia) működő gyárban, etikus körülmények között állítottak elő.

Fotó: Delka bag/facebook.com

A delka bag az egyediséget népszerűsíti a tömegtermékek helyett. A táskák más és más rendezési elv, terv és elképzelés szerint készülnek majd, így nincs két egyforma darab a kínálatban.

Neked ajánljuk
Mi születhet egy jógamatrac és egy kávészsák nászából Két amerikai dizájnerhallgató újragondolta a vízszűrőket Rangos nemzetközi elismerésben részesült a Nanushka Spanyolország korlátozza a légkondicionálást a középületekben Veszélyes invazív növény terjed az országban, a házakat is szétrepeszti
Tovább a forrásra: fenntarthatodivat.hu
Vissza
Hírfolyam