2022. augusztus 12., Klára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fenntarthatóságot szem előtt tartva alkotó magyar fotósok és formatervezők mutatkoztak be Romániában

Az apropót a kilencedik alkalommal megszervezett Romanian Design Week adta, amely a román formatervezői szakma legfontosabb eseményének számít.

A Bukaresti Magyar Kulturális Intézet székhelyén június 7-től lesz látható A jövő most kezdődik című kiállítás, amely a fenntarthatóság iránt érzékeny magyar divat- és formatervezőket mutat be.

A kiállítás kurátora, Fazekas Fanny és a tíz kiállító tervező arra törekedett, hogy tárgykultúránkat megreformálják, munkáikban kísérleti jelleggel környezettudatos termékeket állítsanak elő – áll a közleményben.

A kiállítás egybegyűjti azon tervezők munkáit, akik kiemelkedően fontosnak tartják a jelen és a jövő környezeti, gazdasági és társadalmi kihívásaival való szembenézést, és a fenntartható fejlődés koncepciójába illeszkedve alkotnak. A tervezők kísérleteik során azt kutatják, hogy milyen fejlődésen megy keresztül a dizájnipar, milyen kutatások zajlanak nemzetközi szinten, és milyen fenntartható innovációk fogják meghatározni a jövő alakulását. 

Fotó: Magyar Kulturális Intézet Bukarest/facebook.com

Egy másik tárlat keretében mutatkoznak be a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fotósai, amelynek a bukaresti Román Nemzeti Parasztmúzeum Új Galériája ad otthon. A június 2-án megnyíló, Thirtythree – A fotográfia új horizontjai a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen című kiállítás visszatekintés a MOME Fotográfia Tanszék képzésének elmúlt harminchárom évére huszonnyolc fotográfus harminchárom művén keresztül.

További információk a kiállításhoz kapcsolódó Facebook-eseményben olvashatók.

Neked ajánljuk
Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam