2021. szeptember 17., Zsófia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A világ nem varázsütésre lesz fenntarthatóbb, de apró lépésekkel is messzire juthatunk

A Criribu Design megálmodója szerint tudatosan kell keresni azokat a megoldásokat, amelyek segítik Földünk megóvását.

Czirbuly Emese magánemberként és alkotóként egyaránt fontosnak tartja a felelős gondolkodást, így folyamatosan kutatja a környezetbarát anyagokat, felhasználási módokat – derült ki a Lakáskultúra portréjából.

A magyar tervező elsősorban funkcionális lakáskiegészítőket, praktikus tárolókat készít, amelyek a lakás bármely helyiségében jól mutatnak. Termékeihez száz százalékban újrahasznosított prémium-pamutfonalat használ.

A fonalakat a gyártók szín szerint válogatott használt ruhák és textilhulladékok aprításával és feldolgozásával állítják elő, így azokból hozzáadott színezék, víz és vegyi anyagok nélkül jöhet létre az új árnyalat.

Fotó: cziribudesign.hu

Czirbuly Emese számára fontosak a vásárlói visszajelzések, a megfogalmazódó igényeket pedig igyekszik lefordítani saját formanyelvére, így a fenntarthatóság jegyében termékeivel valós fogyasztói szükségletekre adhat választ.

Fotó: cziribudesign.hu

„Az a célom, hogy a munkám során megtaláljam a legkörnyezetkímélőbb megoldásokat a fenntartható jövő érdekében, és remélem, ezzel másokat is inspirálok” – vallja a tervező. Ugyanakkor nem várja el az emberektől, hogy minden korábbi szokásukat egyszerre változtassák meg: a „lépésről lépésre” elvben hisz.

Fotó: cziribudesign.hu
Neked ajánljuk
Nessana: az időtálló magyar divat ígérete Hogy a vízi növényvilág mire nem algalmas?! Almahéjból óraszíj – itt az ideje, hogy minden hulladék hasznosuljon Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért
Tovább a forrásra: lakaskultura.hu
Vissza
Hírfolyam