2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A hordozható légtisztító jelentené a jövőt?

A levegő minősége jelentősen befolyásolja a városok élhetőségét, lakóik egészségét és életkilátásait. Nem csak a dugókban ücsörgők és a zebránál várakozók tüdeje van támadás alatt, sőt. A metróval közlekedők akár magasabb szennyezettséggel is számolhatnak.

A Brit Tüdő Alapítvány (British Loung Foundation) 2003-as adatai szerint 20 metrón töltött perc egy cigaretta elszívásával egyenértékű károsanyag-terhelésnek felel meg.

Az állomásokon magas koncentrációban jelen lévő szálló port ráadásul a tömeg és a járművek mozgása folyamatosan felkavarja.

Kevin Chiam dizájner 3D-nyomtatással állított elő egy párával működő, kis méretű levegőtisztító berendezést, amelyet tulajdonosai a táskájukra, ruhájukra vagy akár cipőjükre csatolva viselhetnek.

Az Airtomo az egészséggel kapcsolatos kockázatok szempontjából különösen problémás 2,5 és 10 p.m közötti szállópor-szennyezés eltávolítására alkalmas. Percenként 167 liter levegő megtisztítására képes, ami egy átlagos felnőtt levegőszükségletének másfélszeresét jelenti.

A készülékből felszálló pára megköti a levegőben lebegő finom port, a súlyosabb cseppek pedig a földre esnek. A termék videójában bemutatott kísérlet alapján a készülék egy perc leforgása alatt jelentősen képes javítani a levegő minőségét.

Forrás: Dezeen/youtube.com
Neked ajánljuk
Mi születhet egy jógamatrac és egy kávészsák nászából Két amerikai dizájnerhallgató újragondolta a vízszűrőket Rangos nemzetközi elismerésben részesült a Nanushka Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: dezeen.com
Vissza
Hírfolyam