2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már a svájci luxusórák is környezettudatos szíjat kapnak

A Greubel Forsey svájci karóragyártó a legújabb luxusmárka, amely igyekszik a fenntarthatósággal magához csábítani a fiatalabb vásárlókat. 

Egyre több luxusmárka igyekszik fenntartható megoldásokat választani, elsősorban azért, hogy megnyerjék maguknak a fiatalabb fogyasztókat, akiknek kifejezetten fontosak a zöld megoldások. Legutóbb a Greubel Forsey svájci karóragyártó jelentette be, hogy felhagynak az állati eredetű bőrszíjak alkalmazásával, és helyette növényi alapú anyagokra állnak át – írta meg a Bloomberg alapján az Origo.

A cég keddi bejelentése szerint januártól kezdenek majd el növényi alapú szíjakat használni, bár a vállalat nem közölte, pontosan milyen anyagokról van szó.

Ennek elsődleges oka, hogy a fiatal fogyasztók ma már sokkal tudatosabban vásárolnak, és informálódnak is az alapanyagokkal kapcsolatban. A cégeknek tehát muszáj alkalmazkodniuk az új igényekhez, ha nem akarják teljesen elveszíteni a fiatalabb vásárlóikat – mondta Bassel Choughai, a Montpensier Finance portfóliómenedzsere.

A luxuscégek körében azonban szélesebb spektrumon is érezhető a zöld átállás. Egyre többen használnak például laboratóriumban előállított mesterséges gyémántokat, és állnak le teljesen az állati szőrmék használatával.

Forrás: Greubel Forsey/youtube.com
Neked ajánljuk
Sikerre tervezett, fenntartható magyar dizájntermékek Újabb gyümölcsök avanzsálnak cipővé és táskává a dizájnerek kezében MNB: a klímaváltozás a pénzügyi szektort is sújtja Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam