2022. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A szemüvegkeretek is lehetnek fenntarthatók

Június elején mutatta be bioacetátból készült fenntartható szemüvegkeret- és napszemüveg-kollekcióját a DbyD. A márka a mennyiségi fogyasztás helyett a minőségre és a tartósságra helyezi a hangsúlyt.

A DbyD azon dolgozik, hogy visszaszorítsa azoknak az anyagoknak a használatát, amelyek negatív hatással vannak a környezetünkre. A letisztult szemüvegkeretek túlmutatnak a trendeken: a természet által inspirált semleges árnyalatokat és az időtlen dizájnt ötvözik.

Mellőznek minden nélkülözhető díszt, elemet és alkatrészt, sőt maga a logó belesimul a szemüvegek szárába, hogy ne kelljen további felesleges fémelemeket alkalmazni.

A fenntartható kollekcióhoz használt keretek pamut- és faalapú rostok felhasználásával, természetes adalékanyagokkal készülnek.

A bioacetátnak köszönhetően a márka állítása szerint a keretek lebomlók, újrahasznosíthatók és a hordásuk is kisebb irritációval jár.

A DbyD fenntartható női és férfi szemüvegkeret-kollekciója természetes árnyalatú bézs, finoman kontrasztos teknőspáncél, halványzöld, szürkéskék és mély terrakotta árnyalatokat használ.

Forrás: MultiOpticas/youtube.com
Neked ajánljuk
A pókhálóból merített inspiráció forradalmasíthatja a textilipart Új honlap segíti a körkörösség elvét érvényesítő terméktervezést Mesterséges cápa szája nyeli el a szemetet Hollandiában Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: drivemebaby.hu
Vissza
Hírfolyam