2022. augusztus 15., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy felvidéki magyar és az ősi maja textilhajtogatás környezettudatos találkozása

Viola Melinda, a Violinda Design megálmodója kidobásra szánt anyagokból alkot táskákat, kiegészítőket egy ősi maja hajtogatási technikával.

Viola Melinda 2017-ben kezdett el az értéknövelő újrahasznosítás művészetével foglalkozni. A kidobásra szánt anyagokból készít divatos táskákat, kiegészítőket, esküvői értesítőket – derül ki a ma7 riportjából.

Termékei száz százalékban kézzel készülnek, praktikusak, vízállóak és strapabíróak – elkészítésük pedig a megváltozott munkaképességű embereknek nyújt munkalehetőséget.

Melinda a vállalkozása vezetése és fejlesztése mellett azt is fontosnak tartja, hogy workshopok, fesztiválok, kézműves táborok alkalmával felhívja a figyelmet a kreatív újrahasznosításra és értéknövelésre. Legfőbb célja, hogy ráébressze az embereket arra, hogy a hulladék számos kreatív módon felhasználható, ezáltal, ha csak egy kicsit is, de tehetünk valamit a környezetünkért.

Forrás: Ma7/youtube.oom
Neked ajánljuk
Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: ma7.sk
Vissza
Hírfolyam