2022. január 20., Fábián, Sebestyén
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy felvidéki magyar és az ősi maja textilhajtogatás környezettudatos találkozása

Viola Melinda, a Violinda Design megálmodója kidobásra szánt anyagokból alkot táskákat, kiegészítőket egy ősi maja hajtogatási technikával.

Viola Melinda 2017-ben kezdett el az értéknövelő újrahasznosítás művészetével foglalkozni. A kidobásra szánt anyagokból készít divatos táskákat, kiegészítőket, esküvői értesítőket – derül ki a ma7 riportjából.

Termékei száz százalékban kézzel készülnek, praktikusak, vízállóak és strapabíróak – elkészítésük pedig a megváltozott munkaképességű embereknek nyújt munkalehetőséget.

Melinda a vállalkozása vezetése és fejlesztése mellett azt is fontosnak tartja, hogy workshopok, fesztiválok, kézműves táborok alkalmával felhívja a figyelmet a kreatív újrahasznosításra és értéknövelésre. Legfőbb célja, hogy ráébressze az embereket arra, hogy a hulladék számos kreatív módon felhasználható, ezáltal, ha csak egy kicsit is, de tehetünk valamit a környezetünkért.

Forrás: Ma7/youtube.oom
Neked ajánljuk
Ismét autóalkatrészekből készített ruhákat a Hyundai A kávészsákok alapanyaga adhat új lökést a fenntartható bútoriparnak A műbőr egyáltalán nem fenntarthatóbb Ismét lehet pályázni óvoda- és iskolakertek kialakítására Meghaladta az 50 fokot a hőség egy ausztrál kisvárosban
Tovább a forrásra: ma7.sk
Vissza
Hírfolyam