2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Először rendeznek oktatási konferenciát a fenntartható divatról Közép-Európában

A Visegrádi Alap támogatásával, a legnívósabb művészeti és divategyetemekkel együttműködve szervez háromnapos online fenntartható divatkonferenciát szeptember 24. és 26. között a New York-bázisú nonprofit szervezet, a Fashion Forward.

A New York-i cég egyik alapítója a jelenleg divatszociológiával és márkastratégiával foglalkozó exmodell, Bernát Sára, aki társával, Domoszlai-Lantner Doris divattörténésszel 2020-ban hozta létre a Fashion Forward platformot a divatrendszer körüli hagyományos diskurzus megkérdőjelezésére – ismertette a Glamour.

A szervezet egy mérhetőbb, fenntarthatóbb, támogatóbb rendszert szeretne teremteni az iparág szereplői számára.

Az edukációs, nagy részben szakmai esemény célja mind a nagyközönség, mind a professzionális körök számára egy közérthető konferencia megrendezése fenntartható divat tematikában, a közép-európai régióra fókuszálva. Emellett a divatipar szereplőit szeretnék közelebb hozni egymáshoz: az egyetemeket a márkákhoz, a márkákat mind az oktatókhoz, mind a diákokhoz, a gyárakat, műhelyeket, varrodákat az iskolákhoz – a divattémájú civil szervezeteket is bevonva.

Mivel a divatban egyre nagyobb teret nyer a fenntarthatóság, a Fashion Forward arra törekszik, hogy bemutassa a közép-európai divatmárkák által kínált ötletek sokféleségét. A civil szervezetek érdekképviseleti csoportjainak és a V4-országok divatpiaci munkaerőt teremtő egyetemeinek bemutatása mellett a háromnapos konferencia a régió tehetségeit is szeretné a nagyközönséggel megismertetni. 

A visegrádi régió az előrejelzések szerint idén közel 9 milliárd dolláros divatbevételt hoz, amelynek nagy része a társadalomra és a környezetre egyaránt káros tételekből származik Fotó: pexels.com

„Különböző személyek és szervezetek dolgoznak szorgalmasan a fenntarthatóság előtérbe helyezésén a visegrádi országok divatszektoraiban. Erőfeszítéseik azonban ez idáig csak saját országukban érvényesültek – az együttműködést több szinten kell megerősíteni a fenntartható divat megteremtésére irányuló intézkedésekben a visegrádi régióban” – hangsúlyozta a konferencia kapcsán Domoszlai-Lantner Doris.

Neked ajánljuk
Egy egyszerű, fekete póló kalandos eredettörténete Mi születhet egy jógamatrac és egy kávészsák nászából Zöld utakon az örökifjú kék textil Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: glamour.hu
Vissza
Hírfolyam