2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sok területen van szükség a változásra

Fenntarthatóbb divat, befogadóbb társadalom, természetesebb anyagok, a tradicionális értékek megbecsülése – a Worth Project keretében megvalósuló Change-kollekció egyszerre több területen szeretne változást elindítani – a tervezők filozófiája pedig a változatosan kihasználható darabokban is visszaköszön.

Olasz és finn dizájnerek együttműködéséből született meg a Change! névre keresztelt kollekció, amelynek multifunkciós kiegészítői a szűkebb és tágabb értelemben is a fenntarthatóság értékeit szem előtt tartva születtek meg.

A variálható táskák a fast fashion által termelt maradék bőrökből a munkaerőpiacon marginális helyzetben létező menekültek munkájával kerülnek előállításra.

Az olasz Carteria az ENSZ hagyományos kézművességet támogató programjába is bekapcsolódik, így a maradék bőr funkcionalitását a hagyományos Burkina Fasó-i textíliák szemet gyönyörködtető mintáival és színeivel pezsdítették fel.

Az eredmény egy olyan divatcikk, amely nemcsak a hátrányos helyzetű csoportok képzését és beilleszkedését segíti elő, de a divat hulladéklábnyomát is csökkenti.

A kollekció a múltból táplálkozó újító szellemet idézi meg: a tradicionális szövetekkel díszített táskák furfangos cipzárak és kifordítható panelek segítségével táskává, szatyorrá vagy hátizsákká is átalakíthatók.

Forrás: Worth Partnership Project/youtube.com
Neked ajánljuk
Egy egyszerű, fekete póló kalandos eredettörténete Mi születhet egy jógamatrac és egy kávészsák nászából Zöld utakon az örökifjú kék textil Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: worthproject.eu
Vissza
Hírfolyam