2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A divat lehet fenntartható, a divat lehet etikus, a divat lehet szerethető

A Kultúrgorilla csapata a Budapest Design Week Nyitott Stúdiók eseményéhez is kapcsolódva szemléletformáló kiállítást szervez.

A világ egyik legszennyezőbb iparága a textilipar. Magyarországon 60-80 ezer tonna ruhát dobnak ki az emberek évente, melynek 90%-a hulladékként végzi. A fast fashion komoly ökológiai és társadalmi válságot okoz – hangsúlyozza a Kultúrgorilla dizájnmenedzsment-csapat közleménye.

A Forward Patterns névre keresztelt eseménysorozatuk célja, hogy közönségüket rávezessék: kevesebbet és tudatosan vásároljanak, és amit vesznek, az fenntartható és méltányos módon készüljön, segítve a hátrányos helyzetűeket.

A „Szeretem a ruhám” kiállításon hazai etikus divattervezők kollekcióit bemutatva a ruhák szerethetőségét állítják a középpontba.

A kollekciók kiindulópontját egy-egy ismert ember kedvenc régi ruhadarabja adja, melyekhez etikus divattervezők termékeit társítja Csalár Bence művészeti vezető, divatújságíró. „A cél, hogy ruhatárukat elérhető árú, stílusukba illő, slow és etikus divatmodellekkel fejlesszük” – olvasható a közleményben.

  • A kiállítás megtekinthető: 2021. október 12. – november 8. között
  • Helyszín: Zipernowsky Stúdió kirakata / 1114 Budapest, Bartók Béla út 33.
  • A részletes program és bekapcsolódó márkák listája a kulturgorilla.hu oldalon érhető el.
Neked ajánljuk
Mi születhet egy jógamatrac és egy kávészsák nászából Két amerikai dizájnerhallgató újragondolta a vízszűrőket Rangos nemzetközi elismerésben részesült a Nanushka Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: kulturgorilla.hu
Vissza
Hírfolyam