2022. július 6., Csaba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Volvo a fenntartható textíliák készítésében látja a jövőt

Az autógyártó nemrégiben jelentette be, hogy a jövőben semmilyen állati eredetű anyag, így például bőr sem lesz az autóikban. A helyettesítésére kidolgozott anyagból pedig nemcsak üléshuzatokat, de rögtön egy környezetbarát táskát is készítettek.

A Volvo a 3.1 Phillip Lim márkával együttműködésben valósította meg a mindkét vállalat szívügyének számító projektet, amelynek keretében környezettudatos utazók számára terveztek és készítettek limitált példányszámban hétvégi utazótáskát.

A dizájner utazótáska a Volvók belső terében használatos, új fenntartható anyagból, a Nordicóból készült.

A márka új, tisztán elektromos típusaiban debütáló keverék újrahasznosított műanyagokból (pl. PET-palackok) készített szövetszálakból, svédországi és finnországi fenntartható erdőkből származó bioanyagokból, valamint a borászatban használt dugókból visszanyert parafából készül.

A táska exkluzív szériában, korlátozott példányszámban készül, ezért nem megvásárolható. Az érdeklődők kizárólag a márka által szervezett versenyeken vagy jótékonysági árveréseken keresztül, illetve ajándékként juthatnak ahhoz hozzá.

Forrás: Volvo Schweiz/youtube.com
Neked ajánljuk
Új honlap segíti a körkörösség elvét érvényesítő terméktervezést Új honlap segíti a körkörösség elvét érvényesítő terméktervezést A Tisza-tavi PET Kupa indulói idén is felvették a harcot a szeméttel Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: vezess.hu
Vissza
Hírfolyam