2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A sportruházat is lehet etikus és fenntartható

Ezt bizonyítja a FANNA polewear nevű magyar márka is, amely etikus úton előállított vegán, sportoláshoz és egyéb szabadidős programokhoz alkalmas ruhákat kínál.

A márka alapítója, Nagy Fanny a Biennek adott interjúban elmondta: a maga számára keresett kedvenc sportjához, a rúdtánchoz alkalmas, környezetbarát öltözetet, majd amikor nem talált ilyet, létrehozta a FANNA poleweart.

A márka számos területen odafigyel a fenntarthatóságra: az anyaghasználaton túl – ami esetükben Econyl nevű fonalból készített anyagokat, illetve Oeko-tex minősített biopamutot jelent – a gyártási folyamatokban és a szabásminták kialakításában is.

Felhasználják a legkisebb anyagmaradékokat is, a szállításkor pedig klímasemleges opciókat választanak, és  adományokkal segítik a zöldebb jövőért dolgozó szervezetek munkáját.

A csomagolásokat újrahasznosított anyagokból készítik, de odafigyelnek az etikus gyártási körülményekre is. A kidobásra szánt ruhákat, lakástextileket vissza lehet vinni hozzájuk, ezekből táskákat, bokszzsákot vagy meditációs ülőkét készítenek. 

A FANNA darabok a tervező szerint futáshoz, jógához, úszáshoz, bokszhoz, rúdfitneszhez, rúdtánchoz, piláteszhez, tornához, légtornákhoz, fitneszhez és testépítéshez is jól használhatók, de utcai viseletként is megállják a helyüket.

A FANNA polewear 2021-es kollekciójának bemutatója Forrás: FANNY NAGY/youtube.com
Neked ajánljuk
A pókhálóból merített inspiráció forradalmasíthatja a textilipart Új honlap segíti a körkörösség elvét érvényesítő terméktervezést A Tisza-tavi PET Kupa indulói idén is felvették a harcot a szeméttel Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: bien.hu
Vissza
Hírfolyam