2022. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ismét innovatív anyagokkal dobja fel kollekcióját a Fjällräven

A svéd márka 2021-es őszi–téli kollekciójában főszerepbe kerülő fenntartható anyagok egyszerre szolgálják a nagyvárosi kalandorok, a természetjárók és a bolygó érdekeit is.

Az elmúlt 60 évben a tartósság és funkcionalitás mellett a környezettudatosság határozta meg a svéd márka termékfejlesztési törekvéseinek fő irányait. A legújabb Kånken hátizsákok anyagaihoz a svéd márka olyan jövőbe mutató újdonsággal rukkolt elő, amely fenntartható alternatívaként hosszú távon felválthatja a fosszilis forrásból származó szövetek alkalmazását.

A Tree-Kånken hátizsákok fő szövete és bélése a Fjällräven legújabb fejlesztésű Pine Weave nevű anyagából készült, amely fából kinyert rostszálakból áll össze.

A megszokott teherbírást és tartósságot is biztosító szövet kizárólag minősített erdőkből származó faanyagból készül, ezáltal a felhasznált anyag visszakövethetősége is garantált.

Forrás: arcticfoxsea/youtube.com

Emellett a Fjällräven változatlanul dolgozik azon, hogy minél sokoldalúbban építse be ruhadarabjaiba a természet egyik legfunkcionálisabb alapanyagának tartott gyapjút.

Kizárólag újrahasznosított, helyreállított, illetve visszakövethető forrásból származó gyapjúval dolgoznak. Az idei szezonban például a visszakövethető gyapjúból készült Övik kötött kardigán, a helyreállított gyapjúbéléssel rendelkező Keb Wool Padded kabát és a színpompás újrahasznosított anyagból kialakított Re-Wool Kånken hátizsákok mutatják meg a gyapjúban rejlő lehetőségeket.

Neked ajánljuk
A pókhálóból merített inspiráció forradalmasíthatja a textilipart Új honlap segíti a körkörösség elvét érvényesítő terméktervezést A zavarba ejtő 4000 éves szikla Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: markamonitor.hu
Vissza
Hírfolyam