2021. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sajátos alapanyagokkal a hideg és a pazarlás ellen

Környezetbarát, lebomló zoknisneakert készített Emilie Burfeind német dizájner: a rendhagyó lábbeli gombából és kutyaszőrből készült.

Egy átlagos sneaker általában 12 különböző alapanyag felhasználásával készül, melyek közül sok nagyjából ezer évig ott marad majd a szemétdombokon. Ezzel szemben a német dizájner, Emilie Burfeind Sneature zoknisneakere biológiailag lebomló, és elhasználódás után akár komposztálható is.

A különleges zoknisneaker alja gombamicéliumból készült, a lábat körülölelő felület pedig kozmetikázás során levágott kutyaszőrből, amit Burfeind berlini kutyatartóktól kapott.

A fűző nélküli extravagáns fazonhoz a kutyaszőrből magas minőségű, még a gyapjúnál is jobb hőtartási képességekkel bíró fonalat készítettek, ami egyébként nem precedens nélküli – ez az anyag Chiengora néven ismert már egy ideje.

Forrás: Łódź Design Festival/youtube.com

A Sneature cipő 3D kötési technológiával készült, ami nemcsak tovább zöldíti, de kifejezetten ellenállóvá és tartóssá is teszi a dizájnt.

Neked ajánljuk
A klímacsúcsra időzítette innovatív kiállítását Stella McCartney Környezetbarát kollekcióval állt elő az Armani Új magyar márkát fedezhetnek fel a fenntartható divat szerelmesei Százezreket fenyegetnek a súlyos áradások következményei Dél-Szudánban A férfiak étrendje több üvegházhatásúgáz-kibocsátással jár
Tovább a forrásra: marieclaire.hu
Vissza
Hírfolyam