2021. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Környezetbarát kollekcióval állt elő az Armani

A luxusmárja új kollekciójának középpontjában egy gyönyörű, elképzelt erdő áll. Ebből kiindulva a márka olyan darabokat mutatott be, amelyek esztétikailag és anyaghasználatukban is a természetességet tükrözik.

Az Armani teljes őszi-téli kollekciójához kizárólag újrahasznosított vagy szerves anyagokat használt. A férfi és női pulóverek újrahasznosított gyapjúból, a kabátok pedig biominősítésű pamut, illetve újrahasznosított műszálak felhasználásával készültek.

A márka közleményében azt írja, ezek a döntések csökkentették a darabok előállításához kapcsolódó energia- és vízfogyasztást.

Emellett a kollekcióban felhasznált szöveteket speciális kezelésekkel teszik víz- és szélállóvá, amivel nemcsak praktikusabbak lesznek a termékek, de az élettartamuk is nő.

A tartósság az Armani számára több szempontból is alapvető cél. Nem csupán a minőség, de az esztétikum terén is, hiszen ez garantálhatja, hogy a vásárlók a jelentős erőforrás- és energiabefektetés árán előállított (és nem kevés pénzből megvásárolt) ruhadarabokat ki is fogják használni.

A márka minden címkéhez társított egy QR-kódot, amellyel a vásárlók betekintést nyerhetnek a megvett termék életútjába. Ezzel is arra akarják inspirálni a fogyasztókat, hogy tudatos döntéseket hozzanak, amihez minden szükséges információt meg is adnak a termékekről.

Fotó: Ciegorctamoa/Wikimedia Commons/ CC BY-SA 3.0
Neked ajánljuk
A klímacsúcsra időzítette innovatív kiállítását Stella McCartney Új magyar márkát fedezhetnek fel a fenntartható divat szerelmesei A fenntartható divat is főszerepet kapott a Seoul Fashion Weeken Újabb kilátót adtak át, ezúttal Szentendrén Növekszik a mikroműanyagok mennyisége a Tiszában
Tovább a forrásra: in.hu
Vissza
Hírfolyam