2022. június 30., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fenntartható divat is főszerepet kapott a Seoul Fashion Weeken

A digitális kifutón az upcycling, a zero waste, a környezetkímélő anyagok és Dél-Korea első vegán divatmárkája is helyet kapott.

A Joy a divathéten felvonuló fenntartható márkáiból válogató beszámolójában első helyen az UL:KIN-t említi, amelynek  a fenntartható divat népszerűsítése mellett az is célja, hogy szűkítse a teret a művészet és a divat között.

Az UL:KIN signature darabja egy festményből készült upcycling táska, a 2022-es tavaszi-nyári kollekciójukhoz pedig többek között elfeledett esküvői ruhákból kreáltak edgy ready-to-wear darabokat.

Forrás: Seoul Fashion Week/YouTube.com

A GREEDILOUS idén Atlantisz titokzatos világához és tengeri állatokhoz nyúlt inspirációért. A különleges színpaletta és a személyiséggel felruházott medúza-, tengerirózsa-printek az óceán védelmére hívják fel a figyelmet. A teljes kollekció organikus pamutból és egyéb újrafelhasználható anyagokból készült.

Forrás: Seoul Fashion Week/YouTube.com

A HOLY NUMBER 7 dizájnerpárosa, Song Hyunheui és Choi Kyoungho szellemes és eksztatikus utcai dizájnjait mutatta be kisfilmjükben. A vagány kollekció teljes egészében zero waste, és korábbról megmaradt anyagdarabok felhasználásával készült.

Forrás: Seoul Fashion Week/YouTube.com

A divathetet az ország első vegán divatmárkája, a Vegan Tiger zárta. Az innovatív és kihívó stílusú darabok az egyszerű sziluetteket keverik merészebb színekkel és funky pop art printekkel.  Az egyik legemlékezetesebb visszatérő mintha a szárnyas macska, amellyel a tervező, Yang Yoona képzeletben a kóbor macskáknak ad nagyobb esélyt az autókkal szemben.

Forrás: Seoul Fashion Week/YouTube.com
Neked ajánljuk
Új honlap segíti a körkörösség elvét érvényesítő terméktervezést A Casio is érzi már az idők szelét Júliusban a Várkert Bazárban várja a látogatókat a leghíresebb magyar dizájnvásár A zavarba ejtő 4000 éves szikla Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán
Tovább a forrásra: joy.hu
Vissza
Hírfolyam