2022. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Új magyar márkát fedezhetnek fel a fenntartható divat szerelmesei

Kamay Ko névre keresztelt márka fő üzenete az élhető fenntarthatóság, amivel azt próbálják üzenni, hogy a környezettudatos törekvésekben sem a szorongató tökéletességre kell törekedni, sokkal inkább arra, hogy igyekezzünk a lehetőségeink és képességeink szerint minél többet megtenni a fenntartható jövőért.

A márka alapítói olyan eszközöket szeretnének kínálni, amelyekkel a környezettudatos életmód könnyebben megvalósíthatóvá válik. „Az új kollekciónkban például lesz picire összehajtható bevásárlószatyor, amit bár sok helyen lehet kapni, de a miénkről pontosan lehet tudni, hogy miből, hol, hogyan készült” – mondta el a Marie Claire-nek a Kamay Ko alapító párosa Sziládi Noémi és Eichner Viktor.

A Kamay Ko központi motívuma a kéz, ez már a márka nevében is megjelenik, ami filippínó nyelven azt jelenti, „az én kezem”.

„A kéz átfogó szimbóluma a márkának: jelenti a kézzel készültséget, a márka életében fontos workshopokat, de az új szakmai érdeklődésemet, a manikűrkészítést is.”

Az márka új kollekciója egy pulcsikollekció lesz, amit maguk a nejlonzacskók és az elsősorban Ázsiában ismert, kultikus zacskóminták inspiráltak. Háromféle ikonikus mintát dolgoznak át úgy, hogy a fő üzenet a Goodbye Plastic: ez a felirat fog megjelenni a termékeken.

A kollekció második fele november közepe táján debütál, többek között vegán anyagból előállított táskákkal.

Az alkotók másik nagy terve a zacskó-újrahasznosítás: szeretnénk egy saját bőralternatívát kikísérletezni külső szakértők bevonásával.

Fotó: Kamay Ko/facebook.com
Neked ajánljuk
A pókhálóból merített inspiráció forradalmasíthatja a textilipart A pókhálóból merített inspiráció forradalmasíthatja a textilipart Új honlap segíti a körkörösség elvét érvényesítő terméktervezést Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: marieclaire.hu
Vissza
Hírfolyam