2022. január 26., Paula, Vanda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ismét térképre kerültek Budapest legfontosabb dizájnhelyszínei

A fenntarthatóság, illetve a járvány okozta gazdasági nehézségek miatt a korábbi évekhez képest is sokkal fontosabb, hogy hazai vállalkozásoktól vásároljunk termékeket: ebben segít a Budapest Design Map.

A Budapest Design Mapet immár 9. éve állítja össze a Budapest Design Week stábja, egybegyűjtve Budapest legizgalmasabb, dizájnszempontjából meghatározó lokációit.

Az online és fizikai formában is bárki számára elérhető térképen több mint százkilencven budapesti helyszín szerepel.

A szerkesztők a kiadvánnyal arra szeretnének ösztönözni, hogy kiváló minőségű, hazai tervezők által készített ajándékok is legyenek a fa alatt, így támogatva a magyar cégeket: kreatív divat- és ékszerkészítő stúdiókat, múzeumokat, galériákat – a szakma meghatározó műhelyeit. Az évről évre egyre több helyszínnel bővülő paletta eredményeképp idén közel kétszáz színtérrel és programmal készülnek a szervezők.

A térkép egyúttal a karácsonyi bevásárlás kalauza is lehet: megmutatja, hol tudunk egyedi lakás- és divatkiegészítőket (például restaurált bútorokat, személyes megrendelésre készült illusztrációkat, organikus pamutvászon táskákat, beton ékszereket), kerámiákat, használati és dekorációs tárgyakat, fenntartható szemlélet mentén készült darabokat és egyéb apróságokat beszerezni.

A korábbi évekhez hasonlóan a térkép megtalálható a város legtöbb turistainformációs irodájában és dizájnüzletében, de online változatban is fellapozhatjuk.

Neked ajánljuk
Ismét autóalkatrészekből készített ruhákat a Hyundai A kávészsákok alapanyaga adhat új lökést a fenntartható bútoriparnak Ezek voltak a legszárazabb évek Magyarországon Először a város határait vésték kőbe, most pedig betiltották a benzinkútnyitást Különleges medúzák lepték el az ausztrál partokat
Tovább a forrásra: roadster.hu
Vissza
Hírfolyam