2022. augusztus 19., Huba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Üldögélni a természet lágy ölén...

A Lucid fotelben természetesen kényelmes az üldögélés: a holland és belga dizájnerek összefogásából született bútordarab ugyanis kizárólag gombák és növények felhasználásával készült.

A rendhagyó fotel két innovatív és fenntartható technológia kombinálásával jött létre a Woth Partnership program keretében. A Krow stúdiójában készülő többi lakberendezési tárgyhoz hasonlóan nem anyagok megmunkálásával, hanem gombafonalak növekedésével jött létre:

A kenderből létrehozott szubsztrátumot a megfelelő formába tömörítették, a gombafonalak 5 nap alatt befonták a táptalajt, és elkészült a fotel alapja: a hungarocellre csak tulajdonságaiban emlékeztető anyag 100 százalékban lebomló és fenntartható.

Az ülőbútor tartósságáról és a kényelméről a belga La Gadoue Atelier stúdió szintén kenderből, illetve természetes gumiból készült textíliái gondoskodnak.

A különleges fotelt megálmodó dizájnerek bíznak benne, hogy a Lucid számos embernek szolgál majd hellyel a természet szépsége feletti merengéshez, és inspirációval a fenntartható világ megteremtését segítő, új ötletekhez.

Forrás: Worth Partnership Project/youtube.com
Neked ajánljuk
Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: worthproject.eu
Vissza
Hírfolyam