2022. augusztus 8., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ismét autóalkatrészekből készített ruhákat a Hyundai

A dél-koreai autógyártó idén 3. alkalommal mutatja be autóalkatrészekből újrahasznosított Re:Style  ruhakollekcióját.

A Hyundai 2019-ben döntött úgy, hogy a régi autóik alkatrészeinek, köztük a biztonsági öveknek és légzsákoknak ruházatként adnak új esélyt. A projektet a Re:Style névre keresztelték.

A kollekcióval arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy rengeteg autóalkatrész kerül szeméttelepre, amelyeket meg lehetne menteni.

Ugyan az autók nagyjából 90%-a újrafelhasználásra kerül, a biztonsági övek, huzatok, bőrbetétek és légzsákok nagy része a lerakókban végzi.

Az autómárka elkötelezett híve a környezettudatosságnak, a ruhákra pedig van kereslet, így miért ne dobhatnának piacra egy újabb kollekciót.

A Re:Style 2021 kollekció 12 darabból áll, a L’Eclaireur és Boontheshop boltokkal partnerségben, Párizsban és Szöulban mutatták be. A pulóverek, nadrágok és kiegészítők egytől egyig költséghatékony, megengedhető árú darabok, hogy a vásárlók lássák: a környezettudatosságnak nem feltétlenül kell drágának lennie.

A kollekció darabjainak eladásából befolyó összeget különböző fenntarthatósági projekteknek adományozzák.

Forrás: HyundaiWorldwide/youtube.com
Neked ajánljuk
Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: glamour.hu
Vissza
Hírfolyam