2022. augusztus 14., Marcell
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Versenyfutás a tudatos vásárlókért – már cukornádból is készülnek sportcipők

A fogyasztók szemöldökráncolását látva a divatvilág egyre több szereplője igyekszik (legalább látszólag) megoldást találni a vegyszer- és energiaigényes gyártási folyamatok és a hulladéklerakókat elözönlő, évszázadok alatt lebomló ruhahegyek elkerülésére. A Zen Running Club nevű futócipőmárka a kezdetektől a fenntartható és átlátható működésre szavaz.

Az Inhabitat szerint a divatvilágból érkező alapítók már az első nekifutásnál tisztázták: ha az iparág szereplői a mostani tudásukkal újrakezdhetnék, mindent máshogyan csinálnának – és ők pontosan ezt fogják tenni.

Be szerették volna bizonyítani, hogy a sport szerelmeseinek nem kell választaniuk a teljesítmény, az elegancia és a környezettudatosság között.

Alacsony karbonlábnyomot hagyó cipőiket kizárólag növényi alapanyagokból, például cukornádból és eukaliptuszfák rostjaiból készítik.

Előbbi növekedése során szén-dioxidot köt meg, utóbbi pedig fenntartható erdőgazdálkodásból származik – hangsúlyozza a gyártó.

De a ZR 01 futócipő tartalmaz természetes gumit és ricinusból előállított textilt, illetve organikus és újrahasznosított pamutot is.

Forrás: Zen Running Club/youtube.com
Neked ajánljuk
Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: inhabitat.com
Vissza
Hírfolyam