2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A tervező, aki szőttesekkel mesél az erdőről

Szabolcs Erzsébet a meghatározó tervezők mellett pályakezdő dizájnereket is bemutató VI. TEXHIBITION kiállításon mutatta be Woven Forest (Szőtt erdő) című kollekcióját.

Szabolcs Erzsébet 2016-ban szerzett BA-diplomát a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) divat- és textiltervezés szakán, szövöttanyag-tervezés és kiegészítő tervezés specializáción. Pár évvel később, 2018-ban tervezőtársával, Tóth Daniellával megalapították a Malinko márkát, melynek keretén belül fenntartható táskákat, kiegészítőket terveztek és készítettek.

2020-ban jelentkezett a MOME MA Textiltervezés szakára. Jelenleg a tallinni Estonian Academy of Arts hallgatója az ERASMUS program keretén belül. Textiltervezőként izgalmas eljárások, illetve alapanyagok használatára törekszik.

Meggyőződése, hogy az antropocén korában alapvető követelmény, hogy a dizájner figyelembe vegye a termékek előállítási folyamatát és teljes életciklusát. A Woven Forest kollekció hasonló elvek mentén készült.

„Ez a második alkalom, hogy lehetőségem van részt venni a TEXHIBITION eseményen. Korábban főként geometrikus mintákkal kísérleteztem, éppen ezért az idei kiállításra tervezett munkámban célom volt olyan természet ihlette, organikus mintázatot alkotni, ami számomra még kiaknázatlan, ismeretlen terület volt” – mondta el az Octogonnak Szabolcs Erzsébet.

A sorozat az erdei ökoszisztéma rétegeinek egyfajta szövött interpretációja. Az ihletet a természetben képződő alagutak és ösvények adták, amelyekkel sétálás közben találkozhatunk. Az erdei növényzetre reflektáló felületek kialakításához szövőnádat használt, amely vízben áztatás során rugalmassá, hajlíthatóvá válik, majd a száradást követően megtartja a kívánt formát.

A tervező munkái az Octogon oldalán, illetve a január 23-ig nyitva tartó kiállításon tekinthetők meg.

Neked ajánljuk
Mi születhet egy jógamatrac és egy kávészsák nászából Két amerikai dizájnerhallgató újragondolta a vízszűrőket Rangos nemzetközi elismerésben részesült a Nanushka Spanyolország korlátozza a légkondicionálást a középületekben Veszélyes invazív növény terjed az országban, a házakat is szétrepeszti
Tovább a forrásra: octogon.hu
Vissza
Hírfolyam