2022. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A közkedvelt amulettek hozhatják el a felelős hulladékkezelés korát Thaiföldön

A buddhista amulettek nagyon népszerűek Thaiföldön: a helyiek spirituális fejlődést és a balszerencse elkerülését remélik tőlük. Két dizájnstúdió ugyanakkor abban bízik, hogy az újrahasznosított műanyagból készülő darabok a szeméttel kapcsolatos tudatosságot is elhinthetik a délkelet-ázsiai országban.

A Bangkoki Dizájnhéten bemutatott amulettek kilenc újrahasznosítható anyag, egyebek mellett műanyag palackok és nejlon halászhálók felhasználásával készülnek. A projekt a Dots Design és a Qualy Design nevű stúdiók együttműködésében jött létre.

A szerzetesek által megáldott amulettekhez 1,2 kilogramm szemétért vagy mintegy 3 dollárnak megfelelő összegért lehet hozzájutni, a bevételt a stúdiók karitatív célokra fordítják.

A hulladékból készült tárgyak hátoldalán a tudatosság szó olvasható, így emlékeztetve használóját a környezettel kapcsolatos felelősségre. A szemléletformálásra szükség is van: Thaiföld az óceánba kerülő műanyagszennyezés ötödik legnagyobb forrása.

A hagyományosan templomi füstölők hamujából, fából, fémből vagy éppen kerámiából készülő amulettek újragondolása kritikákat is kiváltott, de alapvetően pozitív volt a fogadtatásuk.

A különleges amulettekről a Reuters közölt képösszeállítást.

A hagyományos buddhista amulettek kőből, fából és fémből készülnek Fotó: Victor Fraile Rodriguez/Getty Images
Neked ajánljuk
Mi születhet egy jógamatrac és egy kávészsák nászából Rangos nemzetközi elismerésben részesült a Nanushka Magyar márka is kínál vegán szőrmét Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Tovább a forrásra: reuters.com
Vissza
Hírfolyam