2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Miért szeretik a magyar kutyák a használt légzsákokat?

A legfrissebb trend szerint egyre több divatcikk készülhet a feleslegessé vált járműalkatrészekből. A több százmillió visszahívott hibás légzsák egy része például magyar dizájnerek kreativitásának köszönhetően kutyaruhák formájában kap új funkciót.

A Kovács Balázs és Kovács-Sárándy Viktória által kreált Back2Bag márka a családi vállalkozásként működő autóbontójukban összegyűlt, másként már nem hasznosítható anyagokat gondolja újra.

A hihetetlenül erős, mégis könnyű vásznak és strapabíró, elegáns bőranyagok megannyi kreatív lehetőséget hordoznak magukban – ezeket kiaknázva számtalan táskatípust, sőt, ruházatot, bútort is készítettek már.

 A környezettudatos és fenntartható termékek készítése mellett fontosnak tartják, hogy olyan megoldásokat dolgozzanak ki, amelyek egyedülállóak a piacon, mint például a légzsákfestés vagy speciális terméktípusok (Bessenyey Zoli számára alkotott, kerekesszékes életmódra tervezett termékcsalád).

Az Ozone Zöld-díjjal elismert csapat újdonsága a légzsákok felhasználásával készült PetAir, amely kényelmes viselet biztosít az állatok számára: vízlepergető, könnyedén tisztítható és szuper stílusos, a mérete pedig a tépőzáraknak köszönhetően állítható.

Fotó: back2bag.hu
Neked ajánljuk
Két amerikai dizájnerhallgató újragondolta a vízszűrőket Mi születhet egy jógamatrac és egy kávészsák nászából Magyar cég fejlesztése hozhat áttörést a bioműanyagok világában Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: autoszektor.hu
Vissza
Hírfolyam