2022. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mi fán terem a biofildizájn?

Mi is az a biofília és mi a biofildizájn? Miért lehet egyre népszerűbb ez a trend a belsőépítészetben és a formatervezés világában? Kik azok a fejhorgasztók? A többi között ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk az octogon.hu cikkéből. 

A cikk részletesen bemutatja egy tavaly ősszel 8 közép-európai országban végzett felmérés eredményeit, amelyek szomorú képet festenek a mai európai ember életmódjáról, és megmutatják a civilizációs szokások és a természettel való érintkezés szükségessége között feszülő ellentéteket.

Gyakrabban nézzünk fel! Fotó: Pixabay

Kiderül például, hogy az emberek nagy része úgy érzi, teljesen elvesztette a kapcsolatát a természettel, alig tölt időt a szabadban, és szinte már elfelejtette, milyen érzés az égre nézni...

Ezért fontos, és ezért lehet egyre népszerűbb az a törekvés, hogy a minket körülvevő tér, a tárgyak segítségével szorosabb kapcsolatot alakítsunk ki a természettel. A biofildizájn hatékony módja lehet az egyensúly fenntartásának az ún. fejhorgasztók, vagyis azok esetében is, akik folyamatosan a különböző multimédiás képernyőkre meredve élik az életüket. A természeti elemek beépítése a belső terekbe kísérlet arra, hogy újra kapcsolatba lépjünk a természettel, amely nélkül egyszerűen rosszul érezzük magunkat.

Neked ajánljuk
A felhagyott vasútvonalak segítségével érhetjük el a természetvédelmi céljainkat Két amerikai dizájnerhallgató újragondolta a vízszűrőket Vad Dél-Afrika – Óriások földje (természetfilm) Az óceánok változó hőviszonyai hatással lesznek az időjárás-előrejelzésre is Négy ország a tengeri szélenergiáért, a gázimporttól való függés ellen
Tovább a forrásra: octogon.hu
Vissza
Hírfolyam