2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Gyönyörű csomagolások készülhetnek algából

A környezettudatos csomagolásokat gyártó Notpla meseszépen texturált algapapírja fenntartható alternatíva lehet a hagyományos csomagolóanyagok helyett.

A Notpla (vagyis not plastic) alapvetően algából készít biológiailag lebomló fóliákat, amikbe többnyire élelmiszereket csomagolnak. Most találtak egy módot, hogy a saját gyártási folyamataik melléktermékeként megmaradó algát újra felhasználják.

A 30 százalékban hulladékalgából készült papír zöld és csodaszép alternatívája lehet a hagyományos csomagolópapíroknak. 

A környezettudatos szemléletű márka azért fejlesztette ki az innovatív technológiát, hogy tényleg semmi ne vesszen kárba a gyártás során. Az algapapírt a Canopy nonprofittal közösen mutatták be, amely a klímaváltozás által fenyegetett erdők és állatok megmentéséért küzd.

A visszafogott, neutrális színek szintén a környezetvédelem üzenetét erősítik, miközben kifinomult, modern esztétikát kölcsönöznek a matériának.

A Notpla papír egyelőre azért tartalmaz kis mennyiségű fát, de a márka azért dolgozik, hogy 2024-re teljesen famentes lehessen az anyag. 

Fotó: Going Green/youtube.com
Neked ajánljuk
Két amerikai dizájnerhallgató újragondolta a vízszűrőket Hogy látja a Balaton jövőjét a Balatoni Limnológiai Kutatóintézet? Kenderből és gombából is készülhet bukósisak Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: marieclaire.hu
Vissza
Hírfolyam