2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fenntartható alapanyagok felé nyit az Evelin Fink új kollekciója

A Volare darabjain a természet által ihletett hattyúmotívum kecsességének és esendőségének kettőssége dominál.

A hattyúgrafika mellett a másik főszereplő az ananászbőr. Ez a „bőr” az ananász leveleiből készül, amiket a gyümölcs betakarítása után a termelők általában eldobnának vagy elégetnének (évente körülbelül 13 millió tonna hulladék származik a globális ananászgazdálkodásból). Egy innovatív technológiának köszönhetően a levelek rostjaiból erős, rugalmas anyag jött létre.

A korábbi kollekciók anyagválasztásához képest a mostani egy újabb előrelépés a környezettudatosság irányába.

Az olasz hernyóselyem, organza és cupro, a spanyol juh nappabőr mellett megjelennek az újrahasznosított és vegán kelmék, mint az ananászbőr, újrahasznosított gyapjú, vegán selyem, ökopamut. 

Az anyaghasználatnak, a magas szintű szakértelemnek és technológiáknak köszönhetően az Evelin Fink darabok évtizedekig hordhatók, ezáltal támogatva a slow fashiont.

Fotó: EVELIN FINK/MarieClaire
Neked ajánljuk
Mi születhet egy jógamatrac és egy kávészsák nászából Két amerikai dizájnerhallgató újragondolta a vízszűrőket Rangos nemzetközi elismerésben részesült a Nanushka Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: marieclaire.hu
Vissza
Hírfolyam