2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kamay ko: A japán építészetből merítkező fenntartható táskák Magyarországról

A Kamay ko tervezői, Sziládi Noémi és Eichner Viktor hisznek abban, hogy az időtállóság a fenntartható élet egyik legfontosabb ismérve.

A Glamournak nyilatkozva hangsúlyozták: a fenntarthatósághoz fontos, hogy olyan termékeket vásároljunk, amelyek az elkövetkező hosszú években kitartanak mellettünk.

Ezért készítik mindennapi használatra szánt termékeiket ellenőrzött körülmények közül származó olasz bőrből. Emellett a tervezés során szerették volna a táskák szabásmintáját úgy kifejlesztetni, hogy minél kevesebb szabászati hulladékot termeljenek. Ezt a jövőben folyamatos újításokkal szeretnék még tovább redukálni:

a végső cél az, hogy szinte nullára csökkentsék a gyártás során felhalmozódó hulladékot.

A KATSURA kollekció, amely a Kiotóban található Katsura Rikyu negyed híres Shokin-tei teaháza inspirált, háromféle táskatípusból áll: egy hátizsákból, egy kisebb félhold alakú oldaltáskából, illetve egy pénztárcából.

Darabjai prémiumminőségű bőr, Magyarországon gyártott pamutbélés és saját tervezésű fémkiegészítők felhasználásával készülnek egy magyarországi családi vállalkozás műhelyében.

Fotó: Kamay ko/facebook.com
Neked ajánljuk
Mi születhet egy jógamatrac és egy kávészsák nászából Két amerikai dizájnerhallgató újragondolta a vízszűrőket Rangos nemzetközi elismerésben részesült a Nanushka Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: glamour.hu
Vissza
Hírfolyam