2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sikerre tervezett, fenntartható magyar dizájntermékek

Közel száz innovatív terméket fejlesztettek a Magyar Divat & Design Ügynökség második design LAB inkubációs programja során.

A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) 2021 tavaszán második alkalommal indította el a design LAB inkubációs programját, amelynek új termékei 2022 első negyedévére készültek el. A programnak köszönhetően hét gyártó-tervező páros kapott támogatást, hogy a gyártói tapasztalatot és a formatervezői kreativitást új termékfejlesztésben ötvözzék.

A hat hónapig tartó gyártási folyamatot követően kifejezetten innovatív, szériaérett termékek születtek.

Többek között újrahasznosítható alkatrészekből készült szobainas, banánlevél huzattal ellátott bútorcsalád, szénszál-erősítésű kompozit asztal, sőt kortárs képzőművészeti ihletésű közületi ülőbútorok is, amelyek nemcsak fenntarthatók, hanem hazai és nemzetközi piacon egyaránt versenyképesek lehetnek.

A design LAB inkubációs program elsődleges célja, hogy elősegítse a kollaborációk létrejöttét a szektor szereplői, a gyártók és a tervezők között, illetve erősítse és korszerűsítse a hazai gyártói hátteret.

A programra a gyártók és a tervezők egy közösen beadott pályamunkával jelentkezhettek. A design LAB programjára 35 pályázat érkezett, a legtöbb munka fókuszában fenntartható dizájntermékek ötletei álltak. A szakmai zsűri döntése értelmében végezetül hét gyártó-tervező páros nyerte el a támogatási keretet, és kezdhették meg termékeik legyártását.

A szerencsés tervezők munkáit a Kultura.hu cikkéből részletesen is megismerhetjük.

Fotó: HFDA/Kultura.hu
Neked ajánljuk
Mi születhet egy jógamatrac és egy kávészsák nászából Rangos nemzetközi elismerésben részesült a Nanushka Magyar márka is kínál vegán szőrmét Mennyire segíti elő a hazai szabályozás a vállalatok felelős hulladékgazdálkodását? 25 ezer autó használt akkumulátorát dolgozza fel évente a Hydrovolt frissen nyílt üzeme
Tovább a forrásra: kultura.hu
Vissza
Hírfolyam