2022. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Etikusan készülő magyar játékok hívják fel a figyelmet a veszélyeztetett fajok sorsára

A Seahorsey márkájú játékok etikusan, újrahasznosított alapanyagokból készülnek, és emellett még a dizájn is a kihalóban lévő élőlényekre hívja fel a figyelmet.

„A Seahorsey-val olyan ökoetikus játékokat és gyerekkiegészítőket álmodtunk meg, amelyek ellenőrzött, újrahasznosított hulladékból készülnek, például vizespalackból és óceánból kihalászott műanyagból” – mondta el a Marie Claire-nek a családi vállalkozás egyik alapítója és termékfelelőse, Ferencz Zsuzsa.

A márka küldetése a hulladékmentes, boldog jövő megteremtése és a gyerekek ökotudatos gondolkodásra motiválása.

A termékeket Zsuzsa és a cég kommunikációjáért felelős férje, Gareth Hutchins együtt álmodják meg a gyerekeikkel, az ötleteket pedig Vida Andrea játéktervező segíti életre hívni.

A fenntarthatóság filozófiája nem merül ki az alapanyagok kiválasztásában. Termékeik zero waste gyártásúak (vagyis a gyártási hulladék is felhasználásra kerül), emellett karbonsemleges logisztikával dolgoznak. A dizájn a leginkább veszélyeztetett állatfajokat vonultatja fel, ezzel is felhívva a figyelmet a problémára.

Fotó: Seahorsey/facebook.com
Neked ajánljuk
Mi születhet egy jógamatrac és egy kávészsák nászából Rangos nemzetközi elismerésben részesült a Nanushka Magyar márka is kínál vegán szőrmét Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Tovább a forrásra: marieclaire.hu
Vissza
Hírfolyam