2022. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Halászhálókból álmodott éttermi székeket egy svéd dizájnstúdió

A különleges, alga ihlette szék, a Kelp Chair egy szusiétterem felkérésére készült.

A stockholmi Interesting Times Gang dizájnstúdió Kelp Chair névre keresztelt székét a vízben hullámzó algák organikus alakja és élettel teli zöld színe ihlette, elkészítéséhez pedig újrahasznosított halászhálókat is felhasználtak – ismertette a Design Milk nyomán a Marie Claire.

A végső tárgyak 3D-nyomtatás segítségével készültek el, és a munkafolyamat során végig szempont volt a környezetbarát és fenntartható gyártás. 

Élettartamuk végén a székeket könnyen le lehet darálni, hogy azután újrahasznosíthassák őket.

A forma és az anyaghasználat önmagában is zöld üzenetet hordoz: az elhullajtott halászhálók súlyos károkat okoznak a vizeink élővilágában, miközben a víz alatti algás területek is folyamatosan pusztulnak – így a Kelp Chair a vízi élővilág védelmének fontosságára is felhívja a figyelmet.

Fotó: itg.studio
Neked ajánljuk
Mi születhet egy jógamatrac és egy kávészsák nászából Két amerikai dizájnerhallgató újragondolta a vízszűrőket Rangos nemzetközi elismerésben részesült a Nanushka Az óceánok változó hőviszonyai hatással lesznek az időjárás-előrejelzésre is Négy ország a tengeri szélenergiáért, a gázimporttól való függés ellen
Tovább a forrásra: marieclaire.hu
Vissza
Hírfolyam