2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Magyar márka is kínál vegán szőrmét

Majsovszki Rebekát 2018 körül kezdte el foglalkoztatni a vegán divat témaköre. Ebből írta a szakdolgozatát is, majd létrehozta az állati szenvedés nélküli divatra fókuszáló cégét: a Vegana tavaly év végén indult el, és először kifejezetten a szőrmére fókuszált.

Mint Rebeka rámutat, a bőr- és szőrmeipar eredetileg az élelmiszeripar mellékterméke volt. Mivel azonban folyamatosan nő az igény az ilyen cikkek iránt, prémfarmok, állattenyésztő telepek alakultak ki, ahol az állatokat már kifejezetten a bőrükért, szőrükért tenyésztik.

Egyes telephelyeken nem számít, milyen körülmények közt tartják az állatokat, és erről a terméken elhelyezett tájékoztatók sem közölnek információkat.

Aki azonban felkarolná az ügyet, annak ma már a divatban is rendelkezésre állnak megfelelő alternatívák.

„Szerettem volna divatos darabokat előállítani, úgy, hogy teljes mértékben alternatívái legyenek a valódi szőrnek. Szerencsére találtam olyan újrahasznosított poliészter anyagot, amely minden tulajdonságában hasonlít az eredetire” – idézi fel a kezdeteket a Vegana alapítója.

Fotó: Vegana

Vegán műszőrmét Magyarországon eddig nem gyártott senki, a Vegana az első. Az állati bőr és szőrme magas minőséget képvisel, ám ma már egyáltalán nem utánozhatatlan: olyan szintetikus anyagok léteznek, amelyekkel a bőr és a szőrme is teljes mértékben pótolható, anélkül, hogy az adott termék minőségromlást szenvedne –hangsúlyozza Rebeka.

„Mivel a szintetikus anyagok előállítása is környezetszennyező, az általunk használt anyagok is újrahasznosítottak. Erre kiemelten figyelünk, hiszen nem szeretnénk a környezetet szennyezni, a fenntarthatóság is fontos része a szemléletünknek.”

Neked ajánljuk
Mi születhet egy jógamatrac és egy kávészsák nászából Két amerikai dizájnerhallgató újragondolta a vízszűrőket Rangos nemzetközi elismerésben részesült a Nanushka Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: femcafe.hu
Vissza
Hírfolyam